A Magyar Telekom saját részvényeket vásárolt az mrp-szervezettől

A Magyar Telekom december 14-én, tőzsdén kívüli tranzakció keretében 71 446 darab saját törzsrészvényt vásárolt a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) szervezettől, részvényenként 461 forintért - tette közzé a társaság a BÉT honlapján.
Domokos László, 2017. december 15. péntek, 17:36
Fotó: Shutterstock

A közlemény szerint a részvényvásárlás célja az volt, hogy összhangba hozzák az MRP szervezet által tartott részvények számát az abban tagi részesedéssel rendelkező munkavállalók számával, a május 10-én közzétett időközi pénzügyi jelentésben említett új javadalmazási politikán alapuló ösztönzési rendszer működtetésére.

A tranzakciót követően a társaság tulajdonában lévő saját részvények állománya 608 649 darabra nőtt - írta az MTI.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK