Borús hangulat uralkodott el a világ értéktőzsdéin: a vezető nyugat-európai mutatók hanyatlásnak indultak, annak ellenére, hogy a német üzleti bizalmi index váratlanul emelkedett; egyedül London tartotta magát a BÉT zárásának idején. Amerika is negatívan rajtolt, bár a veszteségek nem voltak annyira súlyosak, mint Európában. A BUX a piros tartományban kezdett, majd sikeresen emelkedésbe váltott át, azonban az öröm nem tartott sokáig, az index a nap nagyobbik részét mínuszban töltötte, ahonnan csak az utolsó pillanatokban sikerült kitörnie. A BUX végül 22 781 ponton zárta a napot, ami 0,3 százalékos nyereség, meglehetősen gyenge forgalom mellett. A vezető részvények vegyesen szerepeltek. A Magyar Telekom tudott egyedül esni a blue chipek között; az eladói túlsúly miatt a papír egészen 782 forintig süllyedt, azonban zárásra visszakúszott 789-re, ami háromnegyed százalékos veszteségnek felel meg. A főbb papírok közül a Mol szerepelt a legjobban, a 22 780 forintos záróár 1 százalékos nyereséget jelent. Az OTP-papírok 7270 forintra drágultak, ami 0,6 százalékos pozitívum, míg a Richter-részvények 0,1 százalékkal 33 740 forintra híztak. A kisebb papírok közül a Phylaxia és az FHB produkálta a legnagyobb bukást, előbbi 4,4, míg az utóbbi 4 százalékkal zuhant. A sort az Elmű, a Graphisoft Park és az AAA Auto papírjai folytatják 3,6, 3,1 és ismét 3,1 százalékos veszteséggel. Az Egis 1 százalékos mínuszban fejezte be a napot. A nap nyertese az elenyésző likvitású BIF lett 1,7 százalékkal, ezt követte a Fotex 1 százalékos hozama. Tulajdonképpen jól szerepelt a techszektor is, hiszen a sorban következő két papír a Synergon és az Econet 0,8 illetve 0,7 százalékos gyarapodással.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!