Előzetesen mintegy 10-15 cég jelezte érdeklődését a szlovén távközlési vállalat 49,13 százalékára kiírt privatizációs pályázatára - írja az MTI. A Telekom Slovenijét az első, 2006 októberi privatizációs szakasz óta a Ljubljanai tőzsdén jegyzik, tőzsdei értéke jelenleg közel 3,2 milliárd euró, így a 49 százalék mintegy 1,56 milliárd eurót ér. A cég jelenleg 62,53 százalékban a szlovén állam tulajdona, további 11,6 százalékot a KAD és a SOD nevű állami alap birtokol. A privatizáció lezártával az állam 25 százalék plusz egy részvényt akar megtartani a Telekom Slovenijében. A kiírás szerint a részesedés egyben, vagy két részletben is megvásárolható, utóbbi esetben az első lépésben 35,13 százalékot privatizálnak, és három évvel később a második lépcsőben a maradék 14 százalékot. A nem kötelező ajánlatok benyújtásának határideje október 15. volt. A korábbi tájékoztatás szerint a kötelező ajánlatokat előreláthatólag december elejéig várják majd, a privatizációs szerződést az idén december végén, vagy a jövő év elején akarják megkötni. A nem kötelező ajánlatok elbírálásánál a vételi ár mintegy 70 százalékot nyom a latban, a pályázat műszaki észe 30 százalékot. Előzetesen mintegy 15 cég jelezte érdeklődését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!