A társaság április 12-én tartja közgyűlését, osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2016. május 13-án értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja 2016. május 25.

A társaság az elmúlt két évben nem fizetett osztalékot. A Magyar Telekom Nyrt. a magyar számviteli törvény szerint 36,735 milliárd forint adózott eredményt ért el 2014-ben. A nyereség eredménytartalékba helyezését az igazgatóság a szabad cash flow 2014-es csökkenésével indokolta, valamint azzal a célkitűzéssel, hogy a nettó eladósodottsági rátát 30-40 százalék között kívánja tartani a társaság.

A szerdai közlemény szerint a társaság osztalékpolitikája azon alapul, hogy a nettó eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak az összes tőkére vetített aránya) a 30-40 százalék közötti tartományban tartsák, figyelembe véve a csoport jövőbeni pénzügyi helyzetét is. Az igazgatóság szerint osztalékfizetési javaslatuk nem kockáztatja az osztalékpolitikát, a nettó eladósodottsági ráta csökkenő pályán mozog, a céltartományt a övetkező években el is fogja érni.

Az igazgatóság megtárgyalta a Magyar Telekom Nyrt. magyar számviteli szabályok (HAR) szerinti és a csoport IFRS (nemzetközi pénzügyi szabvány) szerint készült 2015. évi gazdálkodásáról szóló éves beszámolóját és azt jóváhagyásra javasolja a közgyűlésnek.

A társaság várhatóan ma, tőzsdezárás után teszi közzé 2015 negyedik negyedévi gyorsjelentését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!