Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en elmondta: a nap nyertese a Magyar Telekom volt, a társaság bejelentette, hogy 12 milliárd forint európai uniós forrást nyert el vezetékes szélessávú hálózat fejlesztésére, ez a hír járult hozzá a részvény erősödéséhez.

A szakértő kitért arra, hogy a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, illetve a kis és közepes kapitalizációjú részvények indexe, a BUMIX összetétele is változik, régiós szinten pedig a CECE-indexet súlyozták át. A hazai piacot nem mozgatták meg jelentősen az átsúlyozások.

A forgalom viszont érdekesen alakult: a 10 milliárd forint körüli pénteki kötés megfelel az átlagnak, de ennek mintegy fele a zárószakasz utolsó perceiben történt, mert ekkorra követték le a változtatásokat a befektetési alapkezelők, illetve az intézményi befektetők - fejtette ki.

A Mol  0,15 százalékkal 16 890 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,35 százalékkal 7339 forintra esett, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,12 százalékkal 450 forintra erősödött, forgalma 635,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,34 százalékkal 5800 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!