Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csökkennek az ázsiai részvénypiacok zárásban, mivel az amerikai munkaerőpiai jelentés alulmúlta az elemzői becsléseket és a félelmek nőnek az európai szuverénadósság válság terjedését illetően.

A Nikkei index 3,6 százalékot esett vissza Tokióban, míg az ausztrál S&P/ASX 200 index 2,7 százalékkal csökkent. A Kospi 1,6 százalékot vesztett értékéből Szöulban, míg a Hong Kong-i Hang Seng index 2,3 százalékkal zárt lejjebb.

Elemzők attól tartanak, hogy az euró árfolyamára mostanában jellemző volatilitás zavart okozhat a pénzügyi piacokon arra késztetve a befektetőket, hogy kerüljék az olyan kockázatos eszközöket, mint a részvények.

Akár azt is gondolhatjuk, hogy Magyarország ugyanolyan helyzetben van, mint Görögország - figyelmeztet egy tokiói elemző, hozzátéve: emlékezzünk vissza, hogy Görögország hiánnyal kapcsolatos bejelentései elsőre szintén nem tüntek olyan jelentős dolognak.
 

A Tokió központú, termékeit 78 százalékban külpiacokon értékesítő Canon papírjai 5,3 százalékkal csúsztak le, miután egy kormányzati jelentésből kiderült, hogy az amerikai munkaadók kevesebb embert alkalmaztak, mint az elemzők várták illetve az euró gyengült a jennel szemben.

A HSBC, Európa legnagyobb bankjának részvényei 3,8 százalékot vesztettek értékükből Hong Kongban, miközben a befektetők a magyarországi helyzet miatt aggódnak, miután kormányzati tisztviselők közölték, hogy súlyos helyzetben van az ország.

A BHP Billiton, a világ első számú bányaipari cégének papírjai pedig 3,5 százalékkal csökkentek Sydneyben az alacsonyabb árupiaci árak miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!