Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. adatai szerint májusban 67,4 milliárd forinttal növekedett a lakosságnak szánt állampapírok állománya. A Kamatozó Kincstárjegyek nettó értékesítése 41,8 milliárd, a Féléves Kincstárjegyeké 1 milliárd forint volt. Az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek, továbbá a Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 0,6 milliárddal növekedett. Az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények 2,4 milliárd, a márciusban bevezetett, piaci kamatokon alapuló Bónusz Magyar Államkötvény 21,1 milliárd, valamint a Babakötvény állománya 0,5 milliárd forinttal emelkedett a hónapban.

Így január-májusban a 279,4 milliárd forint összegű lakossági állampapír-állomány növekményből a Kamatozó Kincstárjegyekre 193,4 milliárd, a Féléves Kincstárjegyekre 5,5 milliárd, a Prémium és a Bónusz Magyar Államkötvényekre 64,9 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyekre és a Kincstári Takarékjegy Pluszra együttesen 11,8 milliárd forint jut. A Babakötvény állománya 3,7 milliárd forintot ért el az első négy hónap során.

Idén május végére a lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1967,9 milliárd forintra emelkedett. A teljes mennyiségből a Kamatozó Kincstárjegyek 1181,6 milliárd, a Féléves Kincstárjegy 26,8 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek és a Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 346,5 milliárd, a Prémium és a Bónusz Magyar Államkötvények együttes állománya 407,8 milliárd, valamint a Babakötvény teljes állománya 5,2 milliárd forintot tett ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!