BUX
38240

A Matáv hivatalosan is nyert Montenegroban!

A montenegrói privatizációs tanács bejelentette péntek este, hogy a Matáv tette a legjobb ajánlatot a montenegrói távközlési vállalat, a Telekom Montenegro 51,12 százalékos állami tulajdonrészének megvásárlására.

NAPI Online, 2005. január 15. szombat, 12:17

Az origo.hu, amely kiadójának tualjdonosa a Matáv Rt., híre szerint a tárgyalások a jövő héten kezdődnek. A privatizációs tanács szerint a Matáv tette a legjobb minőségű ajánlatot, a második legjobb ajánlat a Telekom Slovenia-jé, a harmadik a Telekom Srbije nevű szerb távközlési vállalat, a negyedik pedig az osztrák Mobilkomé. A testület közleményében elégedettségét fejezte ki a beérkezett ajánlatokkal, illetve azzal kapcsolatosan, hogy a tenderbizottság a törvényeknek és nemzetközi előírásoknak megfelelően bonyolította le a versenypályáztatást. A Matáv a hírek szerint 114 milliót eurót kínált a montenegrói távközlési vállalat 51 százalékáért, és 67,3 millió eurót befektetések címén, továbbá 2,2 eurót részvényenként a kisbefektetőknek.


A privatizációs tanács döntése nem volt sem váratlan, sem meglepő, mivel a tenderbizottság ugyancsak a fentebb említett sorrendben rangsorolta a befutott ajánlatokat. A végleges döntési jog a privatizációs tanácsé volt.