A McDonald's nyeresége csökkent, bevétele nőtt

A McDonald's amerikai gyorsétteremlánc idei első negyedéves nyeresége részvényenként 1,21 dollár volt, összesen 1,2 milliárd dollár, míg tavaly részvényenként 1,26 dollár, összességében 1,27 milliárd dollár volt a profit. A piaci elemzők 2014 első három hónapja után 1,24 dolláros részvényenkénti nyereségre számítottak.
MTI-Eco, 2014. április 22. kedd, 15:51

A cég bevételei nőttek. 2013 első negyedévében 6,61 milliárd dollár volt a bevétel, 2014 első negyedévében 6,70 milliárd dollár, kissé elmaradva az elemzők által várt 6,71 milliárd dollártól.

2013-ban nehéz éve volt a cégnek, a McDonald's szerint az idei első negyedévben azon dolgoztak, hogy gyorsulni kezdjen a bevétel növekedése. Ez annyiban sikeres volt, hogy világszinten a több mint 1 éve nyitva tartó éttermeiben 0,5 százalékkal nőttek az eladások.

Don Thompson vezérigazgató szerint a cégnek erősítenie kell termékei pozícióját, mert néhány vásárlónak már egyszerűen nem olyan fontos a McDonald's.

Néhány vezető szerint a McDonald's új menüi már túl bonyolultak, a sok új választási lehetőség lelassította a kiszolgálást és elijesztette a vásárlókat.

Don Thompson szerint a nehézségek ellenére 2014-ben javul a McDonald's teljesítménye.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK