A McDonald's viszi a prímet - emelkedés New Yorkban

Erősödéssel kezdtek kedden a vezető New York-i részvényindexek, közép-európai idő szerint délután hatkor a mutatók egy százalékhoz közelítő plusznál tartottak.
NAPI Online, 2007. szeptember 11. kedd, 18:09
Fotó:

A Dow Jones ipari átlag mind a 30 komponense emelkedést mutatott, közöttük a prímet a bőven 4 százalék feletti drágulást felmutató McDonald's vitte, az erős augusztusi forgalomnak köszönhetően. A PepsiCo részvényeinek kurzusát a Goldman Sachs vételi ajánlása hajtotta fel, az ImClone Systems pedig azt követően produkált 20 százalék feletti drágulást, hogy egy, a Bristol-Myers Squibb gyógyszergyártóval közösen fejlesztett terméke a kísérletek során hatékonynak bizonyult a tüdőrák egyik formájának kezelésében.

A Federal Reserve berlini beszéde nem sok vizet zavart, Ben Bernanke ugyanis sem az amerikai gazdaság kilátásairól, sem a kamatpolitikáról, sem pedig a hitelpiaci válságról nem beszélt. A makrogazdasággal kapcsolatban az ugyanakkor némi optimizmusra adott okot, hogy az USA külkereskedelmi hiánya - az importnövekedést felülmúló exportbővülésnek köszönhetően - kismértékben csökkent júliusban.

Az amerikai fizetőeszköz némi átmeneti korrekció után tovább gyengült, az euró jegyzése 1,3840 dollár körüli szintre emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK