A meghirdetettnél több állampapírt adott el az ÁKK

Csökkenő hozam mellett a tervezettnél nagyobb értékben adott el három hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) kedden az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
MTI-Eco, 2014. június 24. kedd, 12:28
Fotó: Napi.hu

A 60 milliárd forint értékben meghirdetett papírokból az ÁKK 70 milliárd forint értékben adott el, miután 3,33-szoros volt a túljegyzés, a befektetők összesen 232,95 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot. Az átlaghozam 2,24 százalék lett, a legalacsonyabb az idén, a múlt héten tartott árverésen kialakult 2,29 százalék után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

666ORDOG666, 2014.06.24 12:53

Tudatlanok!
Az állam nagyon rossz gazda, mikor fogjátok már végre megtanulni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html