A Microsoft profitja nőtt, részvényárfolyama erősödött

A Microsoft profitja nőtt a negyedéves jelentése szerint, és a kedvező hír hatására a részvényárfolyama is erősödött az amerikai technológiai cégnek. Vállalat nyeresége július és szeptember között 17 százalékkal növekedett, meghaladva az előzetes várakozásokat. Az Office programok eladásai nagyok voltak, és ez ellensúlyozta a Windows operációs rendszer gyenge eladási statisztikáit.
MTI-Eco, 2013. október 25. péntek, 08:04
Fotó: Napi.hu

A Microsoft pénzügyi év szerinti első negyedéves, de naptári év szerint harmadik negyedéves jelentése szerint a profitja 5,2 milliárd dollár volt, részvényenként 62 cent. Ez meghaladja 2012-es harmadik negyedéves 4,5 milliárd dolláros, részvényenkénti 53 centes profitot. A Reuters hírügynökség által megkérdezett elemzők részvényenkénti 54 centes nyereséget vártak erre a negyedévre.

A cég bevétele 16 százalékkal emelkedett és elérte a 18,5 milliárd dollárt. Az elemzők 17,8 milliárd dolláros bevétellel számoltak. Steve Ballmer a Microsoft vezérigazgatója közleményében hangsúlyozta, hogy a negyedéves adatok szerint jól kezdődik a Microsoft tervezett átalakulása.

A Microsoft részvényárfolyama emelkedett a New York-i tőzsdezárás után. A tőzsdén kívüli kereskedelemben a cég részvényárfolyama 6 százalékos ugrással elérte a 36 dollárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK