A Moddys taszította mélybe a magyar papírokat

A pluszban nyitó amerikai indexek hatására hirtelen felrántották a BUX-ot, majd szinte ugyanazzal a lendülettel vissza is öntötték, miután napvilágot látott, hogy a Moodys leminősítette az ország hitelmínősítését.
NAPI Online, 2008. november 7. péntek, 15:48
Fotó:

Az index így fél négy után pár perccel 0,3 százalékos mínuszban 12 980 ponton állt. A vezető papírok közül a nap vesztese a Mol volt, amely egész nap komoly eladói nyomás alatt állt. Árfolyama 2,5 százalékkal 11 100 forintra esett vissza.

Bár az OTP papírok szinte egész nap pluszban voltak pénteken az amerikai indexek nyitását követő felrántás utáni leöntést követően az előző napi záró ár közelében 3080 forint környékén forgott a papír.


A Richter jól tartotta magát árfolyama 0,6 százalékkal 26 500 forintra emelkedett. A Magyar Telekom még többet tudott drágulni, árfolyama 1,1 százalékkal 605 forintra nőtt.


A 14 milliárd forintos összforgalom egyébként nem volt túl magas az előző napokhoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK