A Mol-leány is evakuál Líbiából

Több horvát céggel együtt a Mol leánycége, az INA is evakuálja líbiai alkalmazottait.
MTI-Eco, 2011. február 21. hétfő, 18:11
Fotó:

Az INA hétfői közleménye szerint leánycége a Crosco 77 munkatársa dolgozik jelenleg Líbiába, több helyszínen. Mint a cég közölte, szoros kapcsolatban állnak az ottani projektvezetőkkel, és reményeik szerint az evakuálásra hamarosan sor kerül. Az INA-n kívül a Geofizika, a Montmontaza és az Adria-Mar hajóépítő cég is munkatársai hazahívását jelentette be.

A Geofizikai ideiglenesen felfüggeszti tevékenységét az országban és 36 dolgozóját hazaszállítja. A dolgozók első csoportja hétfőn érkezik Zágrábba. A cég ugyanakkor azt közölte, hogy alkalmazottai nincsenek veszélyben, így a 73 ottmaradó munkatársat nem fenyegeti veszély, mert sivatagi helyszíneken dolgoznak. A Montmontaza bérelt gépe a líbiai hatóságok engedélyére vár, hogy kimenekíthesse a cég Bengáziban dolgozó munkatársait, az Adria-Mar hajóépítő pedig hét alkalmazottját a hónap folyamán később szállítja haza, hárman pedig tovább maradnak.

A horvát külügyminisztérium szerint jelenleg mintegy 500 horvát állampolgár tartózkodhat Líbiában, ebből 380-an horvát, 50-en pedig külföldi cégek alkalmazásában. A további mintegy 70 fő kettős állampolgár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.21 19:52

No ezekből mind túszok lesznek, elkerülendő a külföldi katonai beavatkozást !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html