BUX
38240

A Mol befektetési lehetőségeket keres Oroszországban

A Mol-csoport megerősítette oroszországi növekedési stratégiáját a World Petroleum Congress (WPC) XXI. moszkvai kongresszusán, ahol a csoport vezérigazgatója, Molnár József (képünkön) hangsúlyozta: további befektetési lehetőségeket keresnek Oroszországban.

MTI-Eco, 2014. június 19. csütörtök, 18:03

A Mol közleményében ismerteti: Molnár József "Az iparág fenntartható finanszírozása" témában vitaindító előadást tartott a konferencián. A "Mol-csoport számára az oroszországi upstream (kutatás-kitermelés) piac vonzó befektetési hely és aktívan keressük azokat az új lehetőségeket, amelyek révén teljesíteni tudjuk növekedési céljainkat. Már folyamatban van néhány kutatás a meglévő eszközeinken és nagy várakozással tekintünk a pozitív eredmények felé" - mondta a vezérigazgató a plenáris ülést követő sajtókonferencián.

A Mol-csoport szakemberei a műszaki programban bemutatták kutatási eredményeiket a fúrás közbeni túlnyomás és átfejtődés problémainak lehetséges megoldásaira, valamint azt, miként biztosítja a vállalat a vegyi anyagokra vonatkozó szigorodó EU jogszabályoknak való megfelelést, amelyek élő és potenciálisan igen költséges kérdések az európai és más olaj- és gázipari társaságok számára.

Alexander Dodds, a Mol-csoport kutatás-termelés ügyvezető igazgatója a Magyar- és a Szlovák Nemzeti Bizottság közös kiállítóhelyén azt mondta, arra törekszenek, hogy a Mol-csoport kutatási portfólióját további fejlesztési lehetőségekkel egészítsék ki a már meglévő, felfedezett eszközeikben és újabb akvizíciók révén. "Mindkettőre szükségünk van" - idézi a közlemény.