Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A főleg energetikai hírekre szakosodott Pronyedra című orosz portál, a pronedra.ru kedden arról számolt be, hogy a magyar olajkonszern eladta a közel tíz éve megvásárolt Matyusinszkaja vertyikal nevű, nyizsnyevartovszki székhelyű vállalatot, amelyen keresztül kutatási és termelési joghoz jutott a nyugat-szibériai Tomszki területen, az Oroszország egyik fő olajtermelő körzetében található Matyusinszkoje blokkon.

A Pronyedra úgy tudja, hogy oroszországi befektetők - négy vállalat - vette meg a Matyusinszkaja vertyikalt, amely azóta már a Rusz ojl (Rus-Oil) nevű vállalathoz került.

A Matyusinszkije blokkra kiadott kitermelési engedély 2029-ben jár le. Tavaly százezer tonna kőolajat hoztak földfelszínre ezen a mezőn, amely becslések szerint 17-20 millió tonna olajat rejthet magában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!