A Mol dolgozói még nagyobb béremelést kérnek

Továbbra sem dőlt el, milyen mértékben emeli dolgozói bérét az idén a Mol Nyrt. Ma Százhalombattán újra tárgyalóasztalhoz ülnek a szakszervezetek képviselőivel - értesült a Világgazdaság.
Domokos László, 2017. február 17. péntek, 09:44
Fotó: Napi.hu

A lap szerint a Mol erre az évre 4 százalékos általános béremelést tervez, ezenfelül pedig további 2 százalék a béremelési keret, amely bérfelzárkóztatásra, valamint a kulcsfontosságú munkavállalók megtartására használható fel.

A mintegy 26 ezer főt foglalkoztató, állami résztulajdonban lévő cég a kétéves kollektív szerződés keretében jövőre kettő plusz 2,5 százalékkal növelné a munkabéreket.

Ezzel szemben a munkavállalói érdekképviselet egységesen tizenkét plusz három százalékos növekményt akar elérni, továbbá azt, hogy bruttó 270 ezer forint alatt ne lehessen új alkalmazottakat felvenni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK