A Mol egymilliárd dolláros kötvényprogramot indít

A Mol Nyrt. 100 százalékos leányvállalata, a Mol Group Finance S.A. egymilliárd dolláros kötvényprogramot állított fel a Mol garanciája mellett - közölte az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
MTI-Eco, 2012. szeptember 20. csütörtök, 10:12
Fotó: Napi.hu

A program első kötvénykibocsátásához kapcsolódó árazási folyamat szeptember 19-én lezárult. A kibocsátás összege 500 millió dollár, a kötvények futamideje 7 év, éves kamatuk 6,25 százalék, hozamuk 6,438 százalék. A kötvények kibocsátása várhatóan a szeptember 24-i héten kerül sor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.09.20 10:45

Ez a kibocsátás megfelel a magyar államadósság finanszírozására a piacra öntött papírok minősítése miatti elvárt yield-nek.

A MOL évente 31 millió dollárnyi kamatfizetésre kötelezte el magát, ami nyilván jót fog tenni a cash-flowjának is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html