BUX
37350

A MOL és a Richter tartotta a lelket a magyar piacban

Míg a hazai tőzsde zárva volt tegnap, a nemzetközi piacokon jó volt a hangulat. A Dow Jones és az S&P 500 is új történelmi csúcsot ütött, és a DAX is mindenkori csúcsa közelében fejezte be a kereskedést. Kedden viszont már az elbizonytalanodás jelei látszanak a nemzetközi piacokon, az irányadó részvényindexek a tegnapi záróértékeik alatt tartózkodnak. A magyar tőzsde sem mozdult érdemben, az OTP és az MTelekom gyengélkedését a MOL és a Richter semlegesítette.

portfolio.hu, 2014. június 10. kedd, 17:52

Kedden hamar alábbhagyott a kezdeti lendület a magyar részvénypiacon, aminek az lett a következménye, hogy a BUX értéke nem változott érdemben. Ezzel a teljesítményével a középmezőnyben foglal helyet a közép-kelet-európai indexek között.

A MOL árfolyama 1,1 százalékot erősödött azt követően, hogy a vállalat bejelentette, hogy egy pakisztáni közös vállalat - melynek a hazai olajtársaság 30%-os tulajdonosa - olajat talált Pakisztánban. A tesztelt kútnál a felszínre jött szénhidrogén mennyisége napi 5,5 ezer hordót tett ki. A kút olajhozama a legmagasabbak közé tartozik az országban. A Richter is jól teljesített, a gyógyszergyártó árfolyama 2,2 százalékot erősödött.Az OTP árfolyama végül 2,1 százalékot esett, annak ellenére, hogy a délelőtt folyamán úgy tűnt, hogy a 4 630 forintos támaszszintnek sikerült ismét megálljt parancsolnia az esésnek. A Magyar Telekom is gyengén szerepelt, a cég árfolyama 0,9 százalékot esett.