A csütörtöki kereskedést 17 908 ponton fejezte be a BUX index, ez 0,15 százalékkal volt magasabb a szerdai záróértéknél. A mutató napi csúcspontján sem érte el a 18 ez7er pontos lélektani határt, csak megközelítette azt, az egész kereskedést egy szűk, 150 pontos sávban teljesítette.A forgalom kifejezetten alacsony volt, alulról súrolta az ötmilliárd forintot.

A vezető részvények felemás napot zártak, nem volt egyértelmű irány a piacon. A nap vesztese a Mol lett, mely másfél százalékkal lett olcsóbb, így 15 800 forintba került, az OTP viszont 0,6 százalékkal 4579 forintig tudott drágulni. A Magyar Telekom eközben két forintot veszített értékéből, így 410 forintba került a nap végén.

A gyógyszergyártók közül ma a Richter volt a befektetők kedvence, a cég papírjait 2,7 százalékkal 33 400 forintig lökték fel. Közben a szektortárs Egisnek csak stagnálásra telt, 18 200 forinton zárt, akárcsak szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!