Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Sme szerint Ivan Miklos a felügyelőbizottságban május elsején kezd és öt éven át lesz annak tagja, a szlovák politikus egyidejűleg az auditori bizottság nem állandó tagjának funkcióját is betölti majd. Ivan Miklos nem az egyedüli szlovák lesz a Mol felügyelőbizottságának, abban ugyanis Slavomír Hatina, a Mol szlovákiai leányvállalata, a Slovnaft korábbi társtulajdonosa is tag lett.

Ivan Miklos nem sokkal az 1989-es rendszerváltoztatást követően, az új generáció tagjaként jelent meg a szlovák politikában, privatizációs miniszter volt, majd később kétszer is betöltötte a pénzügyminiszteri posztot. Nevéhez köthető a szlovákiai nagyprivatizáció levezénylése, az egykulcsos adórendszer bevezetése, valamint az ország euróövezethez való csatlakozásának előkészítése is. Érdekességnek számít, hogy amikor Miklos másodszor töltötte be a pénzügyminiszteri posztot, 2005-ben ő rótt ki 1,3 milliárd szlovák korona (csaknem 45 millió euró) bírságot a Mol szlovákiai leányvállalatára a Slovnaftra, amiért a vállalat állítólag visszaélt domináns piaci helyzetével.

Ivan Miklos tavaly februárban Natalija Jareszko, az ukrán pénzügyi tárca vezetőjének főtanácsadója lett, neve az elmúlt hetekben a leendő kijevi kormány pénzügyminiszteri tisztjének várományosaként is felmerült, később Miklos bejelentette: mégsem fogadhatja el az ukrán állampolgárság felvételéhez kötött posztot, mivel az a szlovák állampolgárságának elvesztésével járna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!