A Mol fűti a BUX-ot - lejtőre került a Telekom és a Richter

Az erős start óta 25 600 körüli ingadozik a BUX, a mutatót elsősorban a Mol drágulása tartja magasban.
NAPI Online, 2007. december 4. kedd, 11:34
Fotó:

A BÉT indexe fél 12-kor 1,0 százalékos többlettel 25 565 ponton állt.
Az olajrészvény piacán ismét egy OMV-bejelentés ösztönözte vásárlásra a befektetőket: az osztrák cég közölte ugyanis, hogy pert indít az állami aranyrészvény miatt, továbbá rendkívüli közgyűlés összehívását helyezte kilátásba. A Mol a hírre emelkedett, az árfolyam 2,9 százalékkal 25 515 forintra ugrott. Az OTP 0,5 százalékkal 8319 forintra erősödött, a Magyar Telekom irányt váltva 0,3 százalékkal 905 forintra süllyedt, de vele tartott a 0,3 százalékkal 37 700-ra gyengülő Richter is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK