A Mol fűtötte az emelkedést

A nyitást követő levertséget délután a kedvező brit és olasz ipari termelési adatra visszafogott optimizmus váltotta fel, így a BUX 0,36 százalékos emelkedéssel 17 182 ponton zárta.
NAPI, 2012. július 10. kedd, 17:26
Fotó: Napi.hu

A mozgáshoz igencsak langymeleg, alig 5 milliárd forintos forgalom párosult. Az index visszafogott emelkedését mindenesetre csak a Mol szárnyalásának köszönhette, amely régiós szinten is erős teljesítményt mutatva 2,8 százalékkal 16 540 forintra javított, annak ellenére, hogy az olaj határidős jegyzése egész nap a negatív tartományban mozgott. A többi blue chip viszont kisebb-nagyobb mínusszal zárta a keddet.

A nehezék a Telekom részvénye volt, amely 2 százalékkal lejjebb kerülve 435 forinton állapodott meg, miután a zárószakaszban csúnyán lekötötték. Az OTP aránylag sértetlenül, 0,2 százalékos eséssel megúszta, igaz, a zárást megelőzően még pluszban járt. A bank papírjaira 3469 forinton születtek az utolsó kötések. A Richter a zárószakasz lekötése folytán 0,9 százalékkal 36 660 forintra rontott, napi mélypontján búcsúzva. Szektortársa, az Egis az elmúlt napok visszafogott, ám stabil emelkedése után pihenőt tartva 0,1 százalékkal 15 290 forintra javított.

Az elmúlt hetekben a magyar önkormányzatokkal szembeni követeléseinek behajthatósága, illetve kötvénytartozásainak kielégítésére fordítható készpénzállományának alakulása körüli aggodalmakra újabb és újabb történeti mélypontokat beállító E-Star pattant egyet. Az alternatív energiacég papírjai így 8,1 százalékkal 840 forintra korrigáltak, 36 milliós forgalom mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK