A részvénypiac forgalma 40,365 milliárd forintot ért el a múlt heti 56,510 milliárd forinttal szemben. A vezető részvények árfolyama a Magyar Telekom kivételével emelkedett a héten.  A legnagyobb mértékben, 5,09 százalékkal a Mol árfolyama emelkedett, az olajipari papír 17 450 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 9,6 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama stagnált, 435 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, a heti forgalma meghaladta a 3,0 milliárd forintot. Az OTP-papír 2,50 százalékkal emelkedett egy hét alatt, a bankpapír 6470 forinton zárt pénteken, több mint 19,7 milliárd forintos forgalmat ért el a héten. A Richter árfolyama 1,55 százalékkal emelkedett, a gyógyszergyári papír 5758 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 7,6 milliárd forintot.

A magyar piac enyhe csökkenéssel fejezte be a hétfői kereskedést, kedden azonban erősödtek a blue chipek, különösen a Mol árfolyama erősödött. Bár szerdán a nemzetközi hangulat kifejezetten rossz volt, a magyar börze felülteljesítő volt. Csütörtökön is erős napot zárt a BUX, a vezető részvények közül a nap nyertese a Mol volt, de az OTP is jól teljesített. Kedvező piaci hangulatot okozott az a várakozás, hogy a Moody's másnap jó eséllyel felminősíti a magyar államadós-besorolást, a pénteki általánosan kedvező piaci hangulatot pedig az elemzők azzal indokolták, hogy a várakozásoknál is jobb mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatási adat érkezett Amerikából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!