A Mol vezetésével 0,7 százalékos mínuszban zárta a csütörtöki kereskedési napot a magyar tőzsde vezető indexe a BUX. A forgatókönyve az elmúlt napokban már többször előfordult, vagyis a nap eleji optimista nyitást követően szinte egész nap lefelé csorgott a BUX, így a napi csúcsot jelentő 17 088 pontról 16 796 pontog is leesett az index. Végül 16 810 ponton 0,9 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

A vezető papírok közül az olaj árának emelkedése ellenére a Mol este a legtöbbet. Az olajrészvény árfolyama 2 százalékkal 15 850 forintra csökkent, ezzel korrigálva az előző napi viszonylag jó teljesítményét. A mol ugyanis szerdán forgott először osztalék nélkül, és ehhez képest csak minimális mértékben esett az árfolyama. A Magyar Telekom is szenvedett csütörtökön. Az osztalékpapír árfolyama 0,9 százalékkal 440 forintra csökkent, így ha marad a részvényenkénti 50 forintos osztalék - amit a legtöbb elemző remél - már nagyon jó hozammal lehet a részvényhez jutni.

Az OTP gyakorlatilag stagnált, árfolyama 0,03 százalékkal csökkent ugyanis csak az előző naphoz képest, ami 3430 forintos árfolyamot jelentett. Drágult viszont a Richter árfolyama, amely az előző napok esését korrigálta így. A gyógyszergyártó 0,7 százalékkal 36 255 forintra emelkdett. A kisebb részvények közül az Egis viszont 1,7 százalékkal csökkent, az utolsó kötés ugyanis 14 000 forint volt. Az FHB értéke 3,2 százalékkal esett vissza, árfolyama 479 forint volt záráskor.

Nagyot drágult viszont az elmúlt időszakban sokat eső E-Star. A túladott részvény közel 7 százalékkal 1840 forintig pattant fel. Nagyon jól szerepelt még a CIG Pannónia, amely 5 százalékkal 294 forintra emelkedett.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!