A Mol húzza a BUX-ot, száguld a Rába

Egy órával a nyitást követően 1,9 százalékkal 16 800 pont közelébe emelkedett a BUX, a Mol 4 százalékkal drágul.
NAPI, 2011. november 8. kedd, 10:15
Fotó: Napi.hu

Az olajrészvények több, mint 4 százalékkal 16 460 forintra emelkedtek, ez ad egyelőre húzóerőt az indexnek. Az OTP is drágult,a bankpapír árfolyama 2,2 százalékos emelkedést követően 3242 forintig jutott. A Richter a jó gyorsjelentés ellenére lefelé mozdult, a gyógyszeripari részvény 0,4 százalékkal értékelődött le, 34 850 forinton születtek rá az utolsó kötések.

A Rába az állami vételi ajánlat bejelentésének hatására hatalmasat drágult, a 815 forintos ajánlati árnál 20 forinttal alacsonyabban folyik a kereskedés a részvényekkel, 795 forintos árfolyama 28 százalékkal haladja meg a felfüggesztés előtti záróértéket. Drágult az Egis, a kisebbik gyógyszergyár papírjait 2 százalékkal küldték feljebb a lelkes vásárlók, 17 700 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK