Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megállapodások értelmében az MFB 51 százaléknyi részesedést szerzett az MMBF Zrt.‐ben a MOL-tól. A fennmaradó 21,46 százaléknyi MOL részesedést az MSZKSZ vásárolta meg. Az értékesítési ár alapját - a márciusban aláírt szándéknyilatkozatnak megfelelően - független könyvvizsgálók bevonásával történt vagyonértékelés képezte. Az értékesítés a MOL és az MMBF közötti hitelek teljes rendezésével együtt történt. A tranzakció teljes mértékben készpénz alapú - olvasható a Mol közleményében.

A tranzakció illeszkedik a Mol portfoliófejlesztési stratégiájába, amely szerint a csoport fő üzleti tevékenységeinek növekedési lehetőségeire kíván koncentrálni. A Mol a tranzakcióból befolyó összeget a fő tevékenységi körébe tartozó területeken új projektekbe fekteti be.

Az MMBF üzemelteti az Algyőn 2009‐ben létesült 1,9 milliárd köbméter kapacitású gáztárolót, amely Magyarország biztonsági gázkészletén felül kereskedelmi célú készleteket is tárol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!