A becslések szerint a távközlési cég első hat hónapos eredménye valamivel több mint 10 százalékkal múlja majd alul a tavalyi január-júliusi időszak eredményét. Az OTP a szakemberek szerint 14 százalékos javulást tud majd felmutatni, annak ellenére, hogy a többi magyar bank eddig publikált féléves adatai az állampapírok rossz teljesítménye miatt igencsak szomorú képet mutattak a pénzügyi szektorról. A Mol lehet a blue chipek közül a félév igazi sztárja. Bár az olajipari cég féléves eredményére vonatkozó előrejelzések idén is széles sávban szóródnak, nagy részük jóval 30 milliárd forint fölötti várható nettó profitról szól. Az átlagként adódó 31,8 milliárd forintos pozitív szám - amely az egyik, 12 milliárdos előrejelzés nélkül jóval magasabb is lehetne - több mint 36 milliárd forintos javulást jelent a tavalyi első hat hónaphoz képest. Ez már csak azért is figyelemre méltó, mivel az összesített eredményeket figyelve ekkora pluszprofit jócskán pozitívba billentheti a például a Matáv miatt is gyengének mutatkozó féléves összképet. Tavaly a tőzsdei vállalatok első féléves összesített eredménye nem haladta mag a 110 milliárd forintot, idén azonban a Moltól és az OTP-től várt jelentős javulásnak köszönhetően, ha az előrejelzések helyesnek bizonyulnak, az összesített nettó profit 20 százalék feletti javulást is mutathat majd. A jelentését ma közzétevő Démásztól egy jó félmilliárdos profitnövekedést vár a piac, a javulás nem kis részben a tavaly nyáron megkötött áramár-megállapodás jótékony hatásának lesz köszönhető az elemzők szerint. A várhatóan szintén ma jelentő Graphisoft, bár a második negyedévet már nyereségesen vette a szakemberek szerint, az első három hónap veszteségeit még nem tudta ellensúlyozni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!