A Mol lett a nap vesztese

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,5 százalékos csökkenéssel 21 549 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 5,4 milliárd forint volt.
MTI, Napi.hu, 2015. október 21. szerda, 19:10
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest. A reggeli enyhe optimizmus hamar elmúlt, végül csaknem fél százalékos veszteséggel zárt a magyar tőzsde - mondta Daróczi Andor, az MKB befektetési igazgatója. Az amerikai energiaügyi hivatal legfrissebb heti készletbecslése alapján a várakozásoknál jóval nagyobb készletemelkedés volt és ennek eredményeként a kőolaj világpiaci ára 3 százalékot esett, ezáltal a nap vesztese a Mol volt, 1,5 százalékos csökkenéssel.

A Mol 1,7 százalékkal 13 005 forintra esett, 783,0 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,3 százalékkal 5506 forintra gyengültek 3 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom árfolyama a keddi zárószinten, 382 forinton zárt, forgalma 507,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama viszont 0,1 százalékkal 4640 forintra erősödött 834,7 millió forintos forgalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK