A Mol lezárta az OT Industries tranzakciót

A Mol Nyrt. január 31-én lezárta az OT Industries-csoport 51 százalékos tulajdoni részesedésének megvásárlását, és átvette a társaság irányítását is. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyta - közölte a társaság kedden.
Szász Péter, 2017. január 31. kedd, 17:35
Fotó: Napi.hu

A magyarországi központú OT Industries (korábban Olajterv) a kelet-közép-európai régió egyik ismert olaj- és gázipari tervező és beruházás-kivitelező vállalata. A lépés illeszkedik a Mol-csoport ősszel bejelentett új hosszú távú stratégiájába, amelyben jelentős beruházásokat és a fogyasztói és ipari szolgáltatási portfólió bővítését hirdette meg.

A Mol-csoport, a stratégiai célkitűzésekkel összhangban, saját eszközeinek versenyképes üzemeltetésén felül széleskörű ipari és üzleti szolgáltatásokat kíván kínálni ipari vállalatoknak - írta közleményében a Mol.

Az OT Industries fő profilja az integrált fővállalkozói projektmegvalósítás, illetve tervezési, kivitelezési és gyártási szolgáltatásai önállóan is igénybe vehetők. Egyik legfontosabb tevékenységi köre a kőolaj- és földgázkitermelés, szállítás és feldolgozás létesítményeinek tervezése, valamint jelentős vegyipari és energetikai projektek megvalósítása. A cégcsoport eddig is a Mol egyik beszállítója volt.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az OT Industries Zrt. árbevétele 2015-ben 40,74 milliárd forint volt, míg az előző évben 68,42 milliárd. A vállalatcsoport mintegy 2500 munkavállalót foglalkoztat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK