Ma folytatódott a Fővárosi Bíróságon az a per, melyben a Szurgutnyeftyegas a Mol azon igazgatósági döntésének megsemmisítését kéri, melyben a magyar cég vezetése - a MEH engedély hiányára hivatkozva - megtagadta az orosz cég bejegyzését a részvénykönyvbe.


A Mol jogi képviselője - arra hivatkozva, hogy a bíróságnak bemutatott, az igazgatóság döntéseit előkészítő dokumentumok üzleti titkot képeznek - kérte a tárgyalás zárttá nyilvánítását és a sajtó kizárását.

A felperes ezzel szemben úgy érvelt, az iratokat csak a cég belső szabályzata nyilvánítja üzleti titoknak, azok valójában nem azok, a dokumentumok nyilvánosságra hozatala nem sérti annyira a Mol érdekeit, hogy amiatt a tárgyalást zárttá keljen nyilvánítani. A dokumentumok ráadásul a részvényessé válás folyamatáról szólnak, amit - különösen egy nyilvános részvénytársaság esetében - mindenkinek joga van megismerni.


A bíróság végül helyt adott a Mol kérésének és a tárgyalás zárttá nyilvánításáról döntött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!