A Mol örül a gázvezeték tervének

A Mol-csoport és üdvözli a Shah Deniz 2 Konzorcium csütörtökön született döntését, amely a Nabucco West gázvezetéket is az egyik lehetséges útvonalnak jelölte meg az Azerbajdzsáni gáz Európába való szállítására - közölte a Mol a Napi Gazdasággal.
Deák Bálint, 2012. június 28. csütörtök, 16:19
Fotó: Napi.hu

Ez a döntés egy hosszú bizonytalan időszak végét hozhatja el, amely az eredeti Nabucco terv kivitelezése körüli aggályokból eredt. A mai döntés a Mol-csoport korábbi álláspontját igazolja, miszerint az eredeti, hosszú Nabucco koncepció nem volt gazdaságilag megvalósítható, míg egy felülvizsgált, rövidebb és kisebb kapacitású vezeték életképes lehet. A Mol-csoport tagja, az FGSZ Földgázszállító korábban megadta az előzetes és feltételes jóváhagyását a Nabucco Nemzetközi Konzorcium (NIC) által benyújtott Nabucco West pályázatához, és nyitottak vagyunk, hogy részleteiben is megismerjük a projektet - közölte a Mol. Egyúttal azt is reméli a magyar olajcég, hogy a Nabucco projekt megváltoztatása visszaköszön majd a NIC költségvetésében is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2012.06.28 19:28

Akkor mi lesz a déli-Áramlattal???
Persze már írtam,az lenne számunkra jó ha mindkettő megvalósulna,és mindkettő hazánkon keresztül haladna.Leágazásokkal,természetesen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html