A Mol Rt. kérésére a BÉT 13.35-től felfüggesztette a kőolajipari cég papírjainak kereskedését, a lengyelországi sikerről szóló híradás csak később látott napvilágot. Mint ismeretes, a magyar társaság a lengyel vállalat részvényeiért a piaci ár mintegy kétszeresét, darabonként 30 zloty feletti összeget adna, ami összességében több mint félmilliárd dolláros vételárat jelent. A helyzetben ugyanakkor némi bizonytalanságot jelent, hogy a lengyelországi választásokon győztes Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) egyik kincstárügyiminiszter-jelöltje már korábban többször szót emelt a lengyel folyékonyüzemanyag-piac együttesen 80 százalékát ellenőrző két társaság - a Rafineria Gdanska és a PKN Orlen - eladása ellen. A politikus úgy vélte, jobb lenne, ha a két cégből egy közös nemzeti olajkonszernt hoznának létre. Az SLD kilátásba helyezte, hogy minden, a jelenlegi kormány utolsó időszakában hozott privatizációs döntést felülvizsgál, és szükség esetén visszavon. Az is tény viszont, hogy a súlyos költségvetési deficit ismeretében az SLD-kormánynak is jól jönne a két olajipari vállalat eladásából származó várható bevétel.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!