Az áramvásárlási szerződésekben rögzített alacsonyabb árak és a szén-dioxid kvótákra kivetett adó mérsékelte a CEZ első negyedévi nyereségét - idézi a cseh áramszolgáltató közleményét a Reuters. A jelentés szerint a nettó nyereség 17,3 milliárd koronára (1,02 milliárd dollár) esett vissza, ami jobb, mint a Reuters 15,4 milliárdos konszenzusa. Az eredményt szépítette az az 1,6 milliárd koronás tétel, amely a Mol-opciók átértékeléséből adódott.

A CEZ a gyorsjelentésben megerősítette idei prognózisát, amely a nettó nyereség 15 százalékos csökkenését vetít előre, vagyis az eredmény 40,1 milliárd koronára rúghat. Az EBITDA 5 százalékkal 84,8 milliárd koronára süllyedhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!