A Mol tartotta a BUX-ot

Fél százalékot esett a BUX a hét első napján, ami nem is volt nagyon rossz teljesítmény annak tükrében, hogy például a német DAX több mint 1 százalékos mínuszban volt a magyar tőzsde zárásakor.
NAPI, 2011. január 10. hétfő, 17:23
Fotó:

A BUX relatív jó teljesítmény elsősorban annak volt betudható, hogy a Mol kilógva a sorból nagyon erősnek bizonyult a hét első napján. Bár a nap elején egy pillanatra a Mol is mínuszban forgott, a kereskedés nagy részében már egyértelmű emelkedés jellemezte az elemzők által is legkedveltebbnek tartott magyar részvényt. Végül a kedvezőtlen nemzetközi hangulat ellenére 0,7 százalékkal 21 650 forintra tudott drágulni a részvény. Az OTP ugyanakkor egész nap gyengült, ami nem i csoda, hiszen a többi tőzsdén is elsősorban a bankrészvényeket ütötték. Az OTP árfolyama ezt is figyelembe véve nem is állta rosszul a sarat, s végül 1,2 százalékkal 5229 forintra csökkent az értéke.
A vezető részvények közül a legtöbbet a Richter árfolyama este. A gyógyszergyártó 43 500 forintos záró ára 1,8 százalékos esés eredménye volt. A Magyar Telekom ára ugyanakkor az emelkedő hozamkörnyezet ellenére stagnált. A részvény egyébként szük sávban 544 és 550 forint között mozgott, végül 549 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK