A részvénypiac forgalma 31,01 milliárd forintot ért el az előző heti 31,71 milliárd forinttal szemben.

A vezető részvények ára vegyesen alakult, az OTP és a Magyar Telekom erősödött, a Mol és a Richter gyengült.

A legjobb hete az OTP-nek volt, amely 1,48 százalékkal emelkedve 8900 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 14,57 milliárd forintot.

A Magyar Telekom 1,18 százalékkal ért többet, pénteken 515 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 2,65 milliárd forintot.

A Mol árfolyama ezzel szemben 2,64 százalékot gyengült egy hét alatt, pénteken a kereskedést 20 300 forinton zárta, heti forgalma több mint 8,05 milliárd forint volt.

A Richter 1,80 százalékot veszített az értékéből az elmúlt héten, pénteken 6265 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 5,12 milliárd forintot tett ki.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1937,98 ponton zárt pénteken, 0,79 százalékkal, 15,40 ponttal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

Hétfőn a magyar börze alapvetően jól teljesített, a BÉT az erősebb részvénypiacok közé tartozott miközben a nemzetközi piacok gyengültek, elbizonytalanodtak az új amerikai elnök protekcionista lépései miatt.

Kedden a nemzetközi hangulattal ellentétesen mozgott a BUX, a nyugat-európai és tengerentúli tőzsdeindexek 2-3 százalékot emelkedtek, a BÉT részvényindexe viszont csaknem 0,7 százalékos eséssel fejezte be a kereskedést.

Szerdán a BÉT viszonylag jól teljesített, a világ piacaival együtt emelkedni tudott. A jó teljesítmény elsősorban az OTP-nek és a Magyar Telekomnak köszönhető, a Richter árfolyama nem mozdult el nagy mértékben, a Mol-nál pedig kisebb esés volt tapasztalható.

Csütörtökön az európai tőzsdékhez hasonlóan a magyar piacon is kedvező volt a hangulat, a BUX kisebb emelkedéssel tudott zárni. A legjobban a Mol teljesített, de az OTP és a Richter is pluszban fejezte be a kereskedést.

Pénteken alacsony forgalom mellett, enyhe csökkenéssel zárta a napot a BÉT, profitrealizálás zajlott a magyar értékpapírpiacon. A vezető részvények a piacnyitástól kezdve eladói nyomás alatt voltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!