A Mol új gázt talált Pakisztánban

A Mol Nyrt. új, kereskedelmi értékű gázt és kondenzátumot, a földgázból a felszínen leválasztott folyékony szénhidrogént talált Pakisztánban az általa irányított TAL blokk Mardan Khel-1 kutatófúrásánál - közölte a magyar olajipari cég.
MTI, 2015. május 19. kedd, 11:49
Fotó: MTI/EPA

A Mol a TAL blokk irányítójaként (operátor) jelenleg napi bruttó 70 ezer hordó kőolaj egyenértéket (kboepd) meghaladó mennyiség kitermelését felügyeli.

A Mardan Khel-1 kutatófúrást az Északnyugati határtartományban mélyítették a TAL blokk területén. A fúrás 2014 szeptemberében kezdődött és 2015 februárban érte el a tervezett 4912 méteres mélységét.

A Mol közölte azt is, hogy megállapodást írt alá a Pakistan Oil Fields Limiteddel (POL) a pakisztáni DG Khan blokk 30 százalékos, nem operátori részesedésének megvásárlásáról, amelynek lezárását követően a POL irányítása alatt lévő tulajdoni hányad 70 százalékos lesz.

A konzorcium szeizmikus méréseket tervez erre az évre, amelyeket 2017-ben egy kutatófúrás követ. A tranzakcióhoz a pakisztáni kormány jóváhagyása is szükséges.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK