Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csak úgy tolonganak a befektetők a SABMiller kelet-európai operációjáért, amely Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Magyarországon is jelen van olyan sörmárkákkal, mint a Pilsner Urquell, a Tyske, a Lech, az Ursus és a hazai Dreher. Ezek a leánycégek egyébként 2,3 milliárd eurós bevételt és 450 millió eurós adózás előtti eredményt termeltek tavaly - írja a Portfolio.

A legfrissebb információk szerint eddig legalább hatan tettek vételi ajánlatot a világ legnagyobb sörgyártójának, a belga-brazil Anheusen-Busch InBevnek, amely nemrég összeolvadt a SABMillerrel és így már gyakorolja a régiós operáció feletti tulajdonosi jogokat is:

  • A japán Asahi Holding
  • A PPF Group
  • A Bain Capital és az Advent közösen tett ajánlatott
  • Ahogy a KKR és a Mid Europa Partners is közösen indult
  • A svájci Jacobs Holdings a kanadai PSP Investments-el indul közösen harcba
  • És ami a magyar vonatkozása miatt számunkra a legérdekesebb, több forrás is állította, hogy az ajánlattevők között volt a Mol-csoport is, amely a lengyel üdítőital-gyártóval, a Maspex Wadowice Grouppal és a szintén lengyel PZU-csoporttal szállt ringbe a sörmárkákért. Természetesen az érintettek nem akarták kommentálni a Reuters értesüléseit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!