A Mol volt a nehezék az indexen

Nemzetközi összehasonlításban a sereghajtók közé iratkozhatott fel a BUX, a mutató az egész napot a negatív tartományban töltve végül 1,4 százalékkal 17 408 pontra rontott. A mozgáshoz az utóbbi hetekben megszokott nyáriasan sovány, 4,5 milliárd forintot alig meghaladó forgalom párosult.
NAPI, 2012. július 31. kedd, 17:16
Fotó: Napi.hu

A blue chipek közül a hétfői kereskedéshez hasonlóan ismét a Mol mutatta a leggyengébb teljesítményt. Az olajpapír 3,25 százalékos esésében a fekete arany lejtmenetén túl hozzájárulhatott, hogy Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató elmondása szerint havi 60 millió dollárt bukik a társaság a szíriai kitermelés szüneteltetésén, ami a horvát-leány INA gyenge negyedéves számain is mély nyomot hagyott. A Mol végül napi mélypontján, 16 535 forinton búcsúztatta a kereskedést.

Az OTP csak a zárószakasz felrántásának köszönhette, hogy valamivel 3491 forintos napi minimuma fölött, 0,65 százalékot gyengülve 3525 forinton végzett. A Telekomot viszont az utolsó pillanatban öntötték le, az osztalékpapírokra így 0,7 százalékkal előző záróértékük alatt, 424 forinton születtek az utolsó kötések.

A délelőtti mélypont után fokozatosan visszakapaszkodó Richter a kereskedés végére kifáradt, így fél százalékkal 38 800 forintra rontott. Szektortársa, az Egis ellenben szinte végig a pozitív tartományban mozgott, a zárás felkötésének hála 1,7 százalékkal 15 950 forintra javított.

Az érdemi forgalmat felmutató kisebb papírok közül 2,3 százalékkal 340 forintra rontott a Synergon, amelynek kereskedésében a legnagyobb tételt egy mintegy 114 millió forintos átkötés jelentette. A kistokaji visszasajtoló kút fúrásának befejezését bejelentő PannErgy egyetlen forinttal 587-re javított, míg a délután még ütemesen dráguló E-Start zárásban visszapofozták a 0,2 százalékos emelkedést jelentő 542 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK