A Mol volt a tőzsde mozdonya

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 212,13 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel, 32 289,85 ponton zárt csütörtökön - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2017. május 4. csütörtök, 19:11
Fotó: Reuters

A Mol 295 forinttal, 1,40 százalékkal 21 355 forintra erősödött, 5,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,45 százalékkal 7815 forintra csökkent, forgalmuk 9,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,41 százalékkal 486 forintra nőtt, forgalma 370,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,34 százalékkal 6795 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,4 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 17,8 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője elmondta, a magyar részvénypiac követte az európai tendenciát, a magyar börze a nyugat-európai tőzsdékkel együtt emelkedett. A reggeli csökkenés után a magyar részvénypiacnak sikerült talpra állnia, a kereskedést a Mol húzta.

A társaság péntek hajnalban teszi közzé negyedéves jelentését, a piaci szereplők igyekeztek bevásárolni, szerinte ennek tudható be a Mol jelentősebb emelkedése. Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1 csatornán kifejtette: a világ részvénypiacain, így a magyar tőzsdén is alapvetően jó volt hangulat.

A Raiffeisen Bank részvénykereskedője arra hívta fel a figyelmet, hogy a piac a francia elnökválasztás vasárnapi második fordulójára koncentrál, amelynek eredménye hozhat majd némi mozgást a piacokon.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK