A Molnak nem sürgős az adótöbblet visszafizetése

A Mol döntése értelmében az érintett önkormányzatok halasztottan és kamatmentesen fizethetik vissza a helyi iparűzési adótöbblet-bevételüket - közölte az olajipari cég.
NAPI Online, 2003. február 21. péntek, 16:21
Fotó:

A Mol amiatt döntött így, hogy a 2003-as központi költségvetés lezárását követően az érintett települések nem tudnak olyan forráshoz jutni, amiből rendezhetnék az adó visszafizetését - fogalmaz a közlemény.

A Mol január végén jelentette be, hogy önellenőrzést hajtott végre a 2001-es
helyi iparűzési adók után. Ennek eredménye szerint 2001-ben a szükséges értéknél 2,280 milliárd forinttal magasabb iparűzési adót számolt el az
olajtársaság és fizetett ki az önkormányzatoknak. A probléma rendezéséről
folyamatos tárgyalásokat folytatott a társaság az érintett településekkel, s ennek eredményeképpen született a fenti döntés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK