Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ennek köszönhetően az irányadó pesti index kétszáz pontos mínuszban kezdte a napot (a pénteki mélypont nem sokkal a nyitás után érte a BUX-ot 18 898 ponton), és a hátralevő idő ennek a ledolgozásáról szólt; ebben sokat segített a nagyot rallyzó OTP is. Délután háromra már minimális pluszba került a budapesti részvénykosár, de a 19 116 pontos napon belüli csúcs újra meghozta az eladókat. Így 0,4 százalékos eséssel 19 023 ponton fejezte be a hetet a pesti index. A Dana Gas masszív Mol-eladásai miatt a forgalom a szokásos sokszorosa volt, hosszú idő után meghaladta a húszmilliárd forintot. A két nagypapír homlokegyenest ellentétesen mozgott.

A Mol közel hatszáz forintos eséssel nyitott, és innen is lefelé folytatta útját, az utolsó kötés 17 600 forinton született, ami 5 százalékkal marad el a csütörtöki záróártól. A Mol résztulajdonosának pakett-értékesítése tehát egyelőre csúnyán lenyomta az árfolyamot, és az ebben lehetőséget látó vevők egyelőre nem jelentek meg tömegesen - a forgalom pedig egészen vagy, több, mint 13 milliárd forint volt. A bankpapír ezzel szemben szárnyallt, a Morgan Stanley elemzőinek felminősítésére - a befektetési bank szerint jövedelmezőbb lesz az OTP, és ezért egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra tették - 4,1 százalékkal magasabban, 4671 forinton fejezte be a hetet.

A Magyar Telekom változatlanul 409 forinton zárt. A Richter 0,2 százalékot vesztett értékéből, és kereken 37 ezer forintra esett, miközben szektortársa, az Egis 0,4 százalékkal 18 030 forintra morzsolódott. Az E-Star végre nem limittel mozgott, a csődvédelem alatt álló energiacég papírja 10 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!