A Molról szólt a péntek

Jókora sokkal indult a péntek a Budapesti Értéktőzsdén, a hiszen a legnagyobb BUX-komponens, a Mol nagy zuhanással indított – az esés nagy részét azonban ledolgozta az index.
NAPI, 2013. február 8. péntek, 17:28
Fotó: Napi.hu

Ennek köszönhetően az irányadó pesti index kétszáz pontos mínuszban kezdte a napot (a pénteki mélypont nem sokkal a nyitás után érte a BUX-ot 18 898 ponton), és a hátralevő idő ennek a ledolgozásáról szólt; ebben sokat segített a nagyot rallyzó OTP is. Délután háromra már minimális pluszba került a budapesti részvénykosár, de a 19 116 pontos napon belüli csúcs újra meghozta az eladókat. Így 0,4 százalékos eséssel 19 023 ponton fejezte be a hetet a pesti index. A Dana Gas masszív Mol-eladásai miatt a forgalom a szokásos sokszorosa volt, hosszú idő után meghaladta a húszmilliárd forintot. A két nagypapír homlokegyenest ellentétesen mozgott.

A Mol közel hatszáz forintos eséssel nyitott, és innen is lefelé folytatta útját, az utolsó kötés 17 600 forinton született, ami 5 százalékkal marad el a csütörtöki záróártól. A Mol résztulajdonosának pakett-értékesítése tehát egyelőre csúnyán lenyomta az árfolyamot, és az ebben lehetőséget látó vevők egyelőre nem jelentek meg tömegesen - a forgalom pedig egészen vagy, több, mint 13 milliárd forint volt. A bankpapír ezzel szemben szárnyallt, a Morgan Stanley elemzőinek felminősítésére - a befektetési bank szerint jövedelmezőbb lesz az OTP, és ezért egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra tették - 4,1 százalékkal magasabban, 4671 forinton fejezte be a hetet.

A Magyar Telekom változatlanul 409 forinton zárt. A Richter 0,2 százalékot vesztett értékéből, és kereken 37 ezer forintra esett, miközben szektortársa, az Egis 0,4 százalékkal 18 030 forintra morzsolódott. Az E-Star végre nem limittel mozgott, a csődvédelem alatt álló energiacég papírja 10 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Patkan, 2013.02.11 07:36

deviza és árfolyam bűnöző harácsolók...és csaló naplopók...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Patkan, 2013.02.08 22:47

CSÁlnyiné feji a hőséges aljasvalóit ,napon belül,is :))) hihetetlen vakság,papság...butaság :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

WASP, 2013.02.08 22:24

Nem az MS miatt húzták fel, hanem a MOL esése miatt, hogy a BUX index valamelyest szinten maradjon te idióta !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html