Az emelkedésre okot adhatott a javuló kínai exportra meglóduló feltörekvő piacok, mellett az is, hogy egyre több nyilatkozat szerint enyhülni látszik a görög helyzet. Délután pedig az adhatott okot az örömködésre, hogy az Egyesült Államokban a nagykereskedelmi raktárkészletek a várt emelkedés helyett csökkenést mutattak, azaz élénkülni látszik a kereslet. 

A BUX így szinte egész napos emelkedést követően végül napi maximumán, 22 852,58 ponton végzett.

A Mol sikeres kurdisztáni próbafúrásának hírére a UBS céláremeléssel és a Concorde egyenlő súlyozásra való felminősítéssel reagált, a vállalat részvényei pedig 4,23 százalékkal  feljebb kerülve 19 700 forintra javítottak, közel 8,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP folytatva menetelését 2,5 százalékkal 6180 forintra drágult 17,7 milliárd forintos forgalom mellett.

A Telekomot azonban  megviselte a Goldman Sachs leminősítése, amely 670 forintra csökkentett célárral párosult. A távközlési cég papírjainak árfolyama így 0,56 százalékkal 715 forintra esett vissza.

A nap elején még enyhén eső Richter végül 0,72 százalékkal 41 800 forinton búcsúzott a szerdától. Szektortársa, az Egis ellenben nem úszta meg az esést, 0,32 százalékkal 20 335 forintra gyengült.

A kisebb papírok közül a Danubius is szépen teljesített, feltehetően fő tulajdonosának további vásárlásai folytán közel négy százalékkal 3545 forintra drágulva, ám a teljes képet tekintve a BUMIX fél százalékkal 2069,49 pontra emelkedve alulteljesítette nagy testvérét.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!