Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Dow Jones ipari átlagmutatója 0,4, az S&P 500 index 0,6, a Nasdaq pedig 0,9 százalékkal emelkedett. Az S&P 500 végül elért 1127 pontos teljesítménye azt jelentette, hogy háromhónapos csúcsra ért föl.

A fontosabb gyorsjelentések között a jól teljesítő Time Warner emelhető ki; de a Priceline.com, a második számú online utazásszervező ügynökség kilátásainak fölfelé módosítása is figyelmet érdemelt. A Motorola azután tudott drágulni, hogy egyik fő tulajdonosa tovább emelte részesedését.

A szektorok között nem teljesített rosszul a pénzügyi, a technológiai; az európaival szemben a kiskereskedelmi; míg az energiaszektorban egy ellentmondásos készletadat kisebb tanácstalanságot okozott, ami az árupiacon a nyersolaj határidős jegyzését 82,50 dollárig nyomta vissza.

A jó hangulatot szerdán elsősorban az amerikai szolgáltatóiparról és munkaerőpiacról érkező kedvező adatok támogatták. A munkaerőpiaci jelentéseket a gazdasági talpraállás fenntarthatóságának egyik legfontosabb indikátoraként értelmezi a piac.

A foglalkoztatottsági helyzettel kapcsolatos számok a figyelembe középpontjában maradhat a hét végéig, ugyanis pénteken ismertetik a hivatalos munkanélküliségi adatokat.

A globális gazdasági növekedést főleg hosszabb távon meghatározó Kína kapcsán egy újabb lefolytatandó banki stresszt tesztről szóló Bloomberg-értesülés jutott át az ingerküszöbön. Eszerint az ázsiai ország pénzintézeteinek az új vizsgálatokban egy extrém, 50-60 százalékos ingatlanpiaci áresés lehetőségét, valamint potenciális hatásait is föl kell mérniök.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!