A nap nyertese a Magyar Telekom volt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,67 százalékos emelkedéssel, 23 323,68 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2016. február 25. csütörtök, 18:29
Fotó: Napi.hu

A Mol árfolyama 0,04 százalékkal 13 880 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalom mellett.

Az OTP-részvények ára 1,73 százalékkal 5941 forintra erősödött, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom részvényekért 4,63 százalékkal adtak többet, a papírok 429 forintot értek a nap végén, összesen 2,5 milliárd forintnyi cserélt gazdát.

A Richter-papírok árfolyama 2,25 százalékkal 5082 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.

Horváth István, a Raiffeisen Bank kötvénykereskedője az M1-en elmondta, jó volt a forgalom a magyar tőzsdén. A BUX jól teljesített, bár nem napi csúcsán zárt, a kereskedés végén néhány részvénynél előkerültek a profitrealizáló eladók.

A nap nyertese a Magyar Telekom volt, az osztalékra tett javaslatról szóló hírek "vitték" a papírt. Az OTP emelkedéssel zárt, de a nap folyamán járt magasabban is, a Richter ugyanakkor napi csúcsán fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK