A nap nyertese a Mol lett

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,9 százalékos emelkedéssel, 23 827 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.
MTI-Eco, 2015. november 26. csütörtök, 19:02
Fotó: Napi.hu

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója elmondta: az amerikai piacok a hálaadás miatt zárva tartottak, ezért visszafogott kereskedésre lehetett számítani a BÉT-en, de a 7 milliárd forintos csütörtöki forgalom átlagosnak számít.

A kedvező hangulatban az európai részvényindexekkel együtt mozgott és pluszban zárt a BUX. Hírmentes, csendes volt a kereskedés, a nap nyertese a Mol lett, de a többi blue chip is jól teljesített - tette hozzá.

A Mol 1,2 százalékkal 13 810 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,9 százalékkal 6081 forintra nőtt, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 százalékkal 408 forintra emelkedett, forgalma 159,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,8 százalékkal 5485 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK