A nap nyertese a Mol lett

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,2 százalékkal 23 477 pontra erősödött csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forintot tett ki.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. december 10. csütörtök, 20:24
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint közepes volt a forgalom, a nemzetközi hangulatnak megfelelően a magyar tőzsdén sem történt jelentősebb elmozdulás.

A középpontba a forint került csütörtökön, a hazai fizetőeszköz a júniusi szintre gyengült, az euró jegyzése 317 fölé ugrott. A szakértő szerint ennek fő oka az lehet, hogy az Európai Központi Bank (ECB) múlt héten nem gyengítette a várakozásoknak megfelelően az eurót, és ez most "csapódott le" a forinton.

A Mol 1,70 százalékkal 13 750 forintra erősödött, 951,5 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,8 százalékkal 5870 forintra estek 3,7 milliárd forintos forgalom mellett.
A Magyar Telekom 1 százalékkal 414 forintra nőtt, 465,1 millió forintos forgalomban. A Richter-papírok 0,2 százalékkal 5416 forintra gyengültek 3,1 milliárd forintos forgalmat követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK