A BUX a nap elején még 22 601 ponton is megfordult, miután a reggeli kedvező európai makroadatok még emelkedésre csábították a befektetőket. A magyar tőzsde zárására azonban elernyedtek a nemzetközi részvénypiacok így a BUX a nap vágáre gyorsan hanyatlott vissza, és végül 22 363 ponton 0,7 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

A decemberi határidős lejárat értéke a promt indexnél nagyobb mértékben 1,2 százalékkal csökkent zárásra, ami így 22 902 pontos utolsó értéket jelentett.

A vezető részvények közül az OTP volt a leggyengébb, a bankrészvény több mint 2 százalékkal 5630 forintra csúszott lel, úgy, hogy csak pillanatokra tudott pluszba kapaszkodni. A forgalom ugyanakkor rendkívül alacsony volt, ami az OTP esetében sem érte el a 4 milliárd forintot.

Ezzel ellentétben a Mol az újabb olajtalálat, illetve a jelentősebben dráguló olajár hírére még emelkedni is tudott. A 22 120 forintos ár ugyan csak 0,4 százalékos pluszt jelentette, de ezzel is az egyetlen emelkedő vezető részvény lett a piacon. 

A Magyar Telekom is jól állta a sarat, a részvény 526 forinton zárt, ami megfelel a pénteki záró árnak.

A Richter  39 595 forinton fejezte be a napot, ami 0,3 százalékos csökkenést jelentett. A másik gyógyszergyártó is hasonlóan szerepelt, az Egis 0,4 százalékkal csökkenve 21 505 forinton fejezte be a napot.

A trenddel szemben 8,5 százalékot emelkedett az Appeninn, amely a tőzsdei bevezetése óta a legnagyobb ingatlan tranzakcióját tervezi végrehajtani. a részvény 472 forinton fejezte be a napot.




Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!