A nap nagy részében 19 020 és 19 250 pont között kereskedtek a vezető indexszel. A délutáni vártnál jobb amerikai makroadatok azonban vélhetően gyors zárásra késztették a shortosokat, így a BUX pillanatok alatt a pénteki záró áráig jött vissza, s végül 19 389, 94 ponton zárt, ami napi csúcsot, és 0,1 százalékos emelkedést jelentett.

A decemberi határidős index napközben természetesen követte a BUX változásait, a nap végi hurrá optimizmus ellenére azonban 0,3 százalékkal esett, így 19 239 pontos értéke még elmarad a promt indexértéktől.

A vezető részvények teljesen ellentétes napot zártak. A Mol és az OTP a nap végi felrántásnak köszönhetően ledolgozta a napközbeni veszteséget, sőt a Mol jelentősebb 2,5 százalékos növekedést is produkált. Az OTP 0,6 százalékkal emelkedett, úgy, hogy napközben 4735 forintig is esett az ára. A nap végi 4900 forintos záró ár 3,5 százalékos növekedést jelentett a napi mélypontról.

A Mollal teljesen ellentétesen 2,5 százalékot zuhant a Richter, amely a napot így 38 050 forinton zárta. A Richter egyébként egész nap ellentétesen mozgott a piaccal, a nap elején ugyanis jól tartotta magát, és a nap végére omlott össze az árfolyam

A Magyar Telekom sem szerepelt túl jól, árfolyama 1,4 százalékkal 769 forintra csökkent.

 

A kisebb papíroknál igazi vérengzések voltak: az Orco esetében még mindig éreztette hatását a rossz gyorsjelentés, a részvény árfolyama 12 százalékkal 2480 forintra esett vissza. Ennél is többet 20 százalékot esett a BIF, igaz minimális forgalom mellett, ami 715 forintos árat jelentett. A Quaestor 16 százalékkal 335 forintra, a Pannunion 4,4 százalékkal 110 forintra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!