Kis mértékben estek az árfolyamok a budapesti értéktőzsdén. A BUX-index az előző napival megegyező mértékű, 0,1 százalékos esés után 21 412 ponton zárt csütörtökön, annak ellenére, hogy csaknem egész nap a pozitív tartományban állt.

A délelőtti órákban még a szerdai zárás körül mozgott az index, ám 10 óra után emelkedésbe kezdett, és 21 500 és 21 600 forint között mozgott, majd délután 2 körül új lendületet vett. Itt érte el a napi csúcsot is az index, több mint 21 700 pontot is ért, ám ezt követően a tengerentúli tőzsdék nyitásával lefelé indultak az árak.

Rövid kompenzációt követően a kereskedés végén hirtelen újra negatívba fordult a piac iránya, így elérve a záró értéket, mely alig haladja meg a nap legalacsonyabb értékét. Ezzel együtt a budapesti börze jobban teljesített, mint régiós társai, az irányadó prágai index 0,3, míg a lengyel wig20 1,3 százalékot veszített értékéből.

A legjobban a Mol papírjai szerepeltek, a társaság részvényei több mint 2 százalékkal értek többet, mint szerda délután, és 18 600 forinton álltak záráskor.

A Magyar Telekom rosszul szerepelt, több mint 1 százalékos esés után 635 forintot adtak a telekommunikációs papírokért.

Az OTP árfolyama lényegében nem mozdult el, 0,2 százalékos esés után a bankpapírok 5090 forintot értek. Nap közben a bankpapír árfolyama 5144 és 5038 forint között változott.

Nem zárt jó napot a Richter sem; a gyógyszercég papírjai csaknem 2 százalékkal váltak olcsóbbá a nap végére és 43 850 forintig süllyedtek, miután a norvég Skagen csökkentette érdekeltségét a vállalatban.

A kereskedés összforgalma körülbelül 20 milliárd forint volt, a legnagyobb esést rendkívül alacsony forgalom mellett a Forrás papírjai produkálták, a cég részvényei több mint 10 százalékot estek; míg 5,5 millió forintos forgalom mellett 3,87 százalékot emelkedett a TVK jegyzése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!